Hospice of the Valley Dementia Education Campus

Phoenix, Arizona

The newly proposed Dementia Center for the Hospice of the Valley Education Campus will provide patients and visitors a large garden courtyard to enjoy the Arizona climate. Located above the underground parking structure, the main courtyard is programmed with multiple seating spaces and various sensory elements to evoke memories and offer tactile stimulation throughout the garden. The courtyard is connected with a great lawn concept that organizes the layout of the facility and produces the smell of cut grass as one of the sensory elements for patients and visitors alike.

Services

  • Landscape Architecture
  • Construction Services
  • Graphic Design
  • Urban Planning & Design
  • 3D Visualizations

Features:

  • Assisted Care
  • Community Garden
  • Signage | Monumentation
  • Sustainable Design